• Wanneer vindt Stapril plaats?

  Gedurende de hele maand april vindt deze beweegchallenge plaats. Elke dag wandel je minimaal 10.000 stappen. In totaal dus 30 dagen.

  • Waar zijn de start en finish van Stapril en hoe laat start het?

  Er is geen vaste start- en finishtijd tijdens Stapril. Je wandelt op het moment dat het jou uitkomt. Je kunt er dus voor kiezen om het bijvoorbeeld in je pauze te doen, na werktijd of elk uur een aantal minuten.

  • Moet je op werkdagen ook 10.000 stappen zetten?

  Ja, Stapril is gedurende de hele maand april, dus ook op werkdagen. Wist je dat je eigenlijk voor elke 30 minuten zitten, minimaal 2 minuten moet bewegen? Probeer dat dus eens uit tijdens Stapril, dan zet je gemakkelijk 10.000 stappen, ook op een werkdag. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om voor je werk, tijdens je pauze of na werktijd een langere wandeling te maken. 

  • Wat gebeurt er als ik de 10.000 stappen niet haal?

  Het doel van deze stappenchallenge is elke dag 10.000 stappen zetten, het kan natuurlijk gebeuren dat je dit een keer niet haalt, geen enkel probleem. Je kunt de volgende dag gewoon verder wandelen. Zet je beste beentje voor en haal de stappen gewoon in door de volgende dag wat meer te lopen.

  • Waar kan ik mijn stappen invoeren?

  Op jouw persoonlijke pagina vind je de stappenkalender. Vanaf 1 april kun jij hier iedere dag jouw stappen invoeren.

  • ​​​​​​​Mogen kinderen ook meedoen aan Stapril?

  Jazeker! Kinderen tot 16 jaar mogen meelopen als hun ouders/verzorgers het goed vinden. Boven de 16 mogen de kinderen ook zonder toestemming meelopen.

  ​​​​​​​* Hoe kan ik doneren?

  Je kunt doneren via deze website. Doneer aan een deelnemer, een team of een bedrijf en help zo ParkinsonNL.

  • Wat doet ParkinsonNL?

  Parkinson is de snelstgroeiende hersenziekte ter wereld. Het is een progressieve ziekte waarbij zenuwcellen in de hersenen in snel tempo afsterven. Met een enorme impact op het dagelijks leven van mensen die het treft en hun naasten. Mensen met de ziekte van Parkinson navigeren dagelijks in onbekend terrein, want je moet je voortdurend aanpassen. Als gevolg van een vergrijzende Nederlandse bevolking wordt verwacht dat in de periode 2015 tot 2040 het aantal mensen met de ziekte van Parkinson met 56% zal toenemen. De ziekte treft ook steeds vaker jonge mensen. Vooral in landen met veel industrie, zoals Nederland groeit het aantal mensen met parkinson snel. Er is een relatie met omgevingsfactoren, zoals het gebruik van pesticiden. Omdat de ziekte nog niet te voorkomen of genezen is, hebben we te maken met een groeiend probleem dat schreeuwt om meer aandacht.

  Gelukkig zetten we met ParkinsonNL versneld stappen richting een wereld zonder parkinson. Effectieve fondsenwerving legt voor ons de basis om doelgericht te kunnen investeren in grensverleggend onderzoek, impactvolle innovaties en brede bewustwording. Wij werken binnen de Parkinsonalliantie Nederland nauw samen met de patiëntenvereniging, zorgverleners en onderzoekers. Ons streven? Parkinson stoppen. Daarvoor is onderzoek hard nodig. Want de ziekte is nog niet te genezen en er is nog veel onduidelijk over deze ingewikkelde hersenziekte. Alleen samen kunnen we zulke grenzen verleggen en parkinson de wereld uit helpen. Steun ons, want parkinson stoppen begint nu.

  • Is het verplicht om donaties te vragen?

  Nee, het is niet verplicht om geld op te halen voor ParkinsonNL. Wel zouden we het enorm waarderen als je een (klein) bedrag ophaalt, want met een klein bedrag kun je al een groot verschil maken.

  • Hoe is Stapril ontstaan?

  Stapril is een initiatief van Vital Workplace en I Care Producties. Van het geld dat wordt opgehaald wordt een donatie gedaan aan ParkinsonNL.