Wandel voor de ruim 300.000 kinderen in Nederland die opgroeien in armoede

Elk kind verdient een jeugd zonder zorgen. Gelijk te zijn, aan vriendjes of vriendinnetjes. Maar liefst 1 op de 12 kinderen* tot 21 jaar in Nederland groeit op in armoede. Dat zijn ruim 300.000 kinderen en jongeren die een verre van zorgeloze jeugd hebben.

Ze maken er het beste van, maar merken altijd en overal dat er thuis niet genoeg geld is. Voor goede kleding, een zorgeloos dagje uit of een fiets om met vrienden mee naar school te kunnen fietsen. En ook voldoende schoolspullen, (t)huiswerkbegeleiding of een laptop zijn verre van vanzelfsprekend. Laat staan om verder te kunnen studeren na de middelbare school...

 

Met een laptop kan Sara tóch haar schoolwerk doen

Sara was pas 6 jaar toen ze noodgedwongen uit huis werd geplaatst. Bij pleeggezinnen kreeg ze een veilig onderkomen, maar echt thuis voelde ze zich nooit. Gelukkig woont ze sinds kort weer bij haar vader. Maar haar vader heeft in de schuldhulpsanering gezeten en kan nu amper rondkomen van een bijstandsuitkering. Hij heeft geen geld voor kleding of voor een verjaardagscadeautje. En zeker niet voor een computer of laptop.

In de periode waarin we allemaal thuis moesten blijven, miste Sara daardoor veel. Niet alleen haar schoolwerk en het contact met de juf. Ook haar klasgenootjes moest ze missen. Want even webcammen of chatten kon ze niet. Een simpele laptop thuis zou heel veel voor haar betekenen. Ze kan daarmee contact houden met klasgenootjes, haar huiswerk maken én zichtbaar blijven voor haar juf.

 

Nationaal Fonds Kinderhulp helpt

Kinderhulp is er voor Sara en alle andere kinderen en jongeren in Nederland in armoede. En helpt ze, onvoorwaardelijk. Zodat ook zij het gevoel hebben erbij te horen en kans hebben op een mooie toekomst. Kinderhulp ontvangt zo’n 100 individuele hulpaanvragen per dag, altijd via maatschappelijke organisaties. Denk aan een maatschappelijk werker, bewindvoerder, wijkteam of jeugdhulpverlener. Zij weten welke kinderen écht hulp nodig hebben en zien erop toe dat de hulp goed terecht komt.

 

Kinderhulp helpt met iets groots, of iets kleins. Tóch die laptop om thuis schoolwerk te maken, die rugtas vol schoolspullen of die (t)huiswerkbegeleiding om over te kunnen naar het volgende schooljaar. Dingen die heel gewoon lijken, maar écht het verschil maken voor kinderen in armoede.

 

Tóch huiswerkbegeleiding voor Amber

“Ik ben heel blij dat ik nu de begeleiding krijg die nodig is om over te gaan naar de zesde klas van het vwo en daarna een universitaire studie kan doen. Ik ga heel hard studeren om dit doel te bereiken. Zonder de hulp die ik nu krijg was me dat denk ik nooit gelukt!”

 

Ook jouw hulp is hard nodig, juist nu!

Veel gezinnen die vóór de coronacrisis nog net konden rondkomen, hebben nu grote financiële problemen. Dat heeft bij Kinderhulp gezorgd voor een golf aan nieuwe aanvragen. Door de sluiting van de scholen werd online leren bovendien een tijd de norm. Het zal je niet verbazen dat in 2020 de aanvragen voor laptops en andere schoolspullen met 70% stegen.

Op dit moment stapelen de aanvragen van Sara en heel veel andere kinderen en jongeren zich op. Kinderhulp wil hen niet teleurstellen. Maar Kinderhulp kan al deze kinderen en jongeren – die dromen van een prachtige toekomst – alleen helpen dankzij de steun van donateurs.

 

Help jij mee?

Gun jij deze kinderen en jongeren een kans op goede schoolspullen, een degelijke opleiding en een betere toekomst? Schrijf je dan in, wandel mee met Stapril en zamel geld in voor kinderen in armoede. Juist nu hebben zij jouw hulp heel hard nodig!

Kom jij – samen met je vrienden, familie of collega’s – in actie?

  • Voor €25 help je een kind aan goede schoolspullen. Een rugtas, rekenmachine, gevulde etui of gymspullen.. wat er maar nodig is.
  • Voor €60 kan een kind tóch met klasgenootjes mee op schoolkamp. We laten een kind – wegens geldgebrek – toch niet achterblijven?
  • Voor €300 help je een kind aan een laptop voor huiswerk. Of aan een periode van (t)huiswerkbegeleiding, zodat dat schooldiploma wél voor het grijpen ligt.
  • Voor €1.000 of meer kan een jongere tóch aan die droomopleiding starten. Want als je eenmaal weet wat je later worden wilt, mogen bijkomende opleidingskosten zoals werkkleding en schoolboeken toch geen belemmering zijn?

 

Schrijf je hier in en wandel mee!  

 

Meer weten over Kinderhulp en wat zij doen voor kinderen in armoede, samen met hun donateurs? Kijk dan op www.kinderhulp.nl en volg Kinderhulp op Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn.

*Bron: SCP, Armoede in kaart 2019

Worden alle donaties aan Kinderhulp besteed aan schoolspullen?
Hoe weten jullie zeker dat het geld écht bij de kinderen in armoede terechtkomt?
Kan ik, naast geld, ook spullen doneren?
Waarom schoolspullen voor kinderen in armoede, er zijn toch allerlei voorzieningen op het gebied van educatie?
Kunnen mensen van hun kinderbijslag geen schoolspullen kopen?
Ik kan ook hulp gebruiken, kan ik ook bij Kinderhulp terecht?