NEDERLAND WANDELT MASSAAL TIJDENS STAPRIL 

06-05-2021 | 10:31

Door de hele maand april te wandelen hebben meer dan 2.700 deelnemers aan Stapril zich ingezet voor 300.000 kinderen en jongeren in Nederland die in armoede leven. Samen hebben zij met deze actie € 182.148,- opgehaald.

De deelnemers aan Stapril hebben de hele maand april dagelijks meer dan 10.000 stappen gezet en zo een stap gemaakt richting een gezondere levensstijl. De deelnemers hebben echter niet alleen een lichamelijke prestatie geleverd, maar ook één met hun hart. 

Met deze eerste editie van Stapril werd gedurende de maand april aandacht gevraagd voor kinderen en jongeren in Nederland die in armoede opgroeien. De deelnemers aan Stapril hebben - door zich te laten sponsoren - gezamenlijk een bedrag van maar liefst € 182.148,- opgehaald. De opbrengst komt ten goede aan Nationaal Fonds Kinderhulp.

Een meer dan noodzakelijk initiatief, want maar liefst 1 op de 12 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Zij maken er het beste van, maar merken altijd en overal dat er thuis niet genoeg geld is. Voor goede kleding bijvoorbeeld, of een zorgeloos dagje uit. Of een fiets, om samen met vrienden naar school te kunnen fietsen. En ook voldoende schoolspullen of een werkende laptop voor huiswerk zijn niet vanzelfsprekend. Laat staan verder kunnen studeren na de middelbare school… Kinderhulp helpt hen, onvoorwaardelijk. Zodat ook zij erbij kunnen horen en gelijke kansen krijgen voor de toekomst. Net als ieder ander kind.

Ook de noodzaak om te bewegen was de afgelopen periode belangrijker dan ooit. Met gesloten sportscholen en geen gelegenheid om collectief te sporten, zijn veel mensen stil komen te zitten. Door mee te doen aan Stapril hebben ze doelgericht bewogen en een positieve bijdrage geleverd aan een hartverwarmend initiatief. Personal trainer Carlos Lens en actrice Leonie Ter Braak hebben als ambassadeurs de actie gesteund: “Nu veel vormen van sport helaas nog niet zijn toegestaan, is het toch belangrijk om in beweging te blijven. Stapril is een mooie invulling voor dit probleem. Het is dan ook mooi om te zien hoe de mensen collectief zijn gaan wandelen tijdens Stapril,” aldus Carlos.