Jeugdformaat helpt met de laatste tips!

21-04-2021 | 14:02

Jeugdformaat wandelt met ruim 200 collega's mee tijdens Stapril 2021. Samen haalden zij al bijna €30.000,- aan donaties op, een geweldig bedrag. Teamcaptain Kiki Janssen vertelt ons meer over hun motivatie en heeft speciaal voor jou als deelnemer nog een paar tips om deze laatste week nog meer plezier te beleven aan de challenge.

Door corona zitten de meesten van ons meer thuis, we willen met Stapril collega’s motiveren om meer te bewegen. En misschien nog wel belangrijker, het is een goede reden om samen weer wat leuks te doen in deze tijd waarin we elkaar minder zien. Bovendien sluit het goede doel waarvoor we lopen erg goed aan bij onze organisatie. Jeugdformaat biedt specialistische jeugd- en opvoedhulp in de regio Haaglanden. Veel medewerkers komen door het werk in aanraking met kinderen en jongeren die leven in armoede. Ook zien zij welke impact de coronacrisis kan hebben op deze gezinnen.

Om donaties binnen te halen, hebben we onze donatiepagina gedeeld op sociale media en persoonlijke appjes gestuurd naar vrienden, buren en familie. Medewerkers zijn zelf super actief en delen hun persoonlijke motivatie, dat werkt! Eén van de collega's was laatst jarig en vroeg in een persoonlijke boodschap om geld in plaats van cadeaus. Het resultaat, ze staat nu al op €1467,- en we hebben nog een week te gaan. We hebben er ook super veel plezier in, zo maakten we samen met de directeur en een aantal collega's een TikTok video, dat is toch geweldig? Super leuk en uniek om te doen en het leverde ook nog donaties op! 

We houden elkaar gemotiveerd om te gaan wandelen door middel van een app-groep. We motiveren elkaar elkaar, ook bij slecht weer en we zijn onderling lekker competitief. We hebben bijvoorbeeld twee wandelteams van dezelfde afdeling, zij strijden onderling voor het meeste geld en de meeste stappen. Ook delen we regelmatig de tussenstand op ons intranet. Mensen reageren dan heel positief! Over het hoge aantal stappen, maar ook over het doel. Dan komt er soms een onverwachts hoge donatie van een collega die zelf niet meedoet.

Wij willen de andere deelnemers graag meegeven: probeer de 10.000 stappen op te delen in kleine wandelingen, dus ’s ochtends vroeg, met de lunch, en dan ’s avonds nog. En doe alles lopend: boodschappen, naar de trein, ga met vrienden en familie wandelen in plaats van thuis afspreken. Bij de daghulp (school en behandeling voor kinderen die extra begeleiding nodig hebben) gingen de ‘juffen’ (pedagogisch medewerkers) in april elke pauze rondjes lopen over het plein. De kinderen waren helemaal verbaasd: wat doen de juffen nu? Maar ze vonden het erg leuk, en gingen meelopen om de juffen te supporten.