April wordt wandelmaand met Stapril

04-03-2021 | 09:09

De maand april wordt vanaf nu jaarlijks een echte wandelmaand. De nieuwe actie Stapril roept heel Nederland op om gedurende de maand april elke dag 10.000 stappen te zetten. Dit is goed voor de gezondheid en vooral ook erg leuk om te doen. Nu Nederland nog steeds massaal thuisblijft en de donkere maanden achter de rug zijn, is het tijd om weer te bewegen. Wandelen is volledig coronaproof en kan gewoon vanuit ieders huis. Aanmelden kan eenvoudig als individu of team via de website en deelnemers krijgen een stappenteller thuisgestuurd.

 

Leonie ter Braak en Carlos Lens omarmen deze actie en roepen iedereen op om mee te doen. ‘Bewegen is zo ontzettend belangrijk en het schiet er de laatste maanden te vaak bij in. Door actie te voeren met dit mooie initiatief krijgen we Nederland hopelijk wat gezonder, erg belangrijk lijkt mij!’ aldus Leonie ter Braak. ‘Nu veel vormen van sport helaas nog niet zijn toegestaan, is het toch belangrijk om in beweging te blijven. Stapril is een mooie invulling voor dit probleem, ik hoop dat er veel mensen mee gaan wandelen’, aldus Carlos Lens. 

 

Als deelnemers aan Stapril zet je je niet alleen in voor je eigen gezondheid, maar ook voor kinderen in Nederland die opgroeien in armoede. Tijdens deze coronacrisis is wederom gebleken dat dit een groot probleem is. Maar liefst 1 op de 12 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Dat zijn ruim 300.000 kinderen en jongeren tot 21 jaar die allesbehalve een zorgeloze jeugd hebben. De opbrengst van Stapril komt dan ook ten goede aan Nationaal Fonds Kinderhulp; een organisatie die zich inzet voor deze kinderen en jongeren. Van het geld dat wordt opgehaald, voorziet Kinderhulp kinderen in armoede van goede schoolspullen, een degelijke opleiding en een betere toekomst. Want alle kinderen verdienen een jeugd zonder zorgen en het gevoel erbij te horen.

 

De website is vandaag geopend voor inschrijving. Particuliere deelnemers betalen € 15,- en bedrijven €25,- per deelnemer. Allen krijgen zij een stappenteller thuisgestuurd. Via de website kunnen deelnemers ook vrienden, familie en bekenden vragen de actie voor Kinderhulp te steunen.