Stapril 2021

We zijn nog steeds aan het nagenieten van een hele mooie maand april. Wat was Stapril een groot succes. De donatieteller is de laatste dagen nog verder opgelopen en de teller staat nu op € 187.024,- . We zijn enorm blij met deze eindopbrengst. Bedenk je dat een laptop voor huiswerk bijvoorbeeld 300 euro kost en er 1000 euro nodig is om een jongere te laten starten aan die droomopleiding. Geweldig toch wat we met elkaar hebben neergezet.

Nationaal Fonds Kinderhulp is dan ook enorm dankbaar voor jullie geweldige inzet!

 

 

Nationaal Fonds Kinderhulp 

Hoe belangrijk Nationaal Fonds Kinderhulp voor kinderen en jongeren in armoede is, blijkt wel uit het berichtje dat zij ontvingen van de moeder van een MBO-leerling.


Hierbij wil ik u heel erg bedanken voor de steun die u aan ons gezin heeft gegeven door middel van een laptop. Mijn dochter kan nu eindelijk op een goede computer haar opdrachten maken voor haar opleiding pedagogisch medewerker. Ze zit nu in niveau 3. Bij de online lessen hoeft ze zich nu niet meer druk te maken als de laptop weer leeg is of sommige programma's op onze oude laptop niet werken. Geld voor een nieuwe laptop hebben wij zelf niet. Wij maken gebruik van de voedselbank en mijn vriend zit in de Schuldhulpverlening, dus financieel zitten wij erg krap. Wat ben ik een gelukkig mens door jullie hulp. Mijn dochter is ook ontzettend blij. Eindelijk een eigen goede en nieuwe laptop. Dus nogmaals onze hartelijke dank.


Door jullie inzet tijdens Stapril 2021 kan Nationaal Fonds Kinderhulp ook de komende tijd kinderen en jongeren in armoede helpen, bijvoorbeeld met een nieuwe laptop.

 

 We hopen dat iedereen een leuke maand heeft gehad en de voordelen van voldoende beweging heeft ervaren. Zet dat de komende maanden voort op weg naar een gezondere leefstijl.


We gaan hopelijk volgend jaar weer wandelen in de maand april. Zodra dit definitief is zullen we dat jou als eerste laten weten! Dan is ons doel om het opgehaalde bedrag te verdubbelen en met zijn allen moet dit lukken.

 

Lees meer Lees minder
van totaal € 250.000 (74%)
Bekijk alle

In 2022 gaan we de tweede editie van Stapril organiseren. 

Bekijk alle

NEDERLAND WANDELT MASSAAL TIJDENS STAPRIL 

06-05-2021 | 10:31 Door de hele maand april te wandelen hebben meer dan 2.700 deelnemers aan Stapril zich ingezet voor 300.000 kinderen en jongeren in Nederland die in armoede leven. Samen hebben zij met deze actie € 182.148,- opgehaald. De deelnemers aan Stapril hebben de hele maand april dagelijks meer dan 10.000 stappen gezet en zo een stap gemaakt richting een gezondere levensstijl. De deelnemers hebben echter niet alleen een lichamelijke prestatie geleverd, maar ook één met hun hart.  Met deze eerste editie van Stapril werd gedurende de maand april aandacht gevraagd voor kinderen en jongeren in Nederland die in armoede opgroeien. De deelnemers aan Stapril hebben - door zich te laten sponsoren - gezamenlijk een bedrag van maar liefst € 182.148,- opgehaald. De opbrengst komt ten goede aan Nationaal Fonds Kinderhulp. Een meer dan noodzakelijk initiatief, want maar liefst 1 op de 12 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Zij maken er het beste van, maar merken altijd en overal dat er thuis niet genoeg geld is. Voor goede kleding bijvoorbeeld, of een zorgeloos dagje uit. Of een fiets, om samen met vrienden naar school te kunnen fietsen. En ook voldoende schoolspullen of een werkende laptop voor huiswerk zijn niet vanzelfsprekend. Laat staan verder kunnen studeren na de middelbare school… Kinderhulp helpt hen, onvoorwaardelijk. Zodat ook zij erbij kunnen horen en gelijke kansen krijgen voor de toekomst. Net als ieder ander kind. Ook de noodzaak om te bewegen was de afgelopen periode belangrijker dan ooit. Met gesloten sportscholen en geen gelegenheid om collectief te sporten, zijn veel mensen stil komen te zitten. Door mee te doen aan Stapril hebben ze doelgericht bewogen en een positieve bijdrage geleverd aan een hartverwarmend initiatief. Personal trainer Carlos Lens en actrice Leonie Ter Braak hebben als ambassadeurs de actie gesteund: “Nu veel vormen van sport helaas nog niet zijn toegestaan, is het toch belangrijk om in beweging te blijven. Stapril is een mooie invulling voor dit probleem. Het is dan ook mooi om te zien hoe de mensen collectief zijn gaan wandelen tijdens Stapril,” aldus Carlos.
Lees meer
Bekijk alle